First Sport & Idrottsblogg. Välkommen!!

8. dec, 2015

De flesta av er gillar idrott.
Vi brinner för idrott och framförallt ungdomsidrott

Men vi behöver ditt stöd för att nå ut med information om hur illa det är ställt med ungdomarnas försäkringsskydd när de idrottar!!

Har du barn, eller barnbarn som idrottar?
Genom sitt idrottsförbund har de en licensförsäkring. MEN den är otillräcklig!

Visste du tex. att Fotbollens licensförsäkring INTE ersätter skador under 15% invaliditet??!!        15% ÄR DET MYCKET???

Svar: Som exempel kan nämnas att ett förlorat öga är 14% !!!

Idrottande ungdomar behöver komplettera sitt försäkringsskydd med
a. en bra barn -och olycksfallsförsäkring
b. en sjukvårdsförsäkring som inte gör undantag för idrottsskador

Kontakta oss / Gilla oss!!

First Insurance (www)

28. okt, 2015

Det blir allt vanligare att idrottsmän/ kvinnor kan försörja sig på sin inkomst från idrotten.
Tyvärr saknas ofta den trygghet, i form av ett fullständigt försäkringsskydd, som omger den vanlige löntagaren.

Det finns många skäl att se över sin försäkringsbild som idrottsproffs.
Här nedan hittar du några av de produkter vi arbetar med :

  •  Idrottsinvalid/ Karriärstopp
  • Inkomstförslustförsäkring

  • Sjuvård för elitidrottare

  • Sjukvård för Ungdom & Motionärer

  • Olycksfallsförsäkring

 

 

8. okt, 2015

”Det är bra, fortsätt jobba där Klara!” Olivia står upp vid avbytarbänken och hejar på sina lagkamrater. Det är måndag kväll och precis som vanligt är det träning. ”Jag byter”, flämtar en svettig men andfådd Klara och skickar in Olivia i matchen.

 Nästan får Olivia bollen och går snabbt till anfall. Med en läcker fint går hon förbi Ellen och ska precis till att avlossa ett skott när hon råkar vrida till ena knät. Olivia skriker till och börjar halta mot sidan av planen. Efter den omedelbara smärtan känns det, till en början, inte så farligt.

Men morgonen efter har det börjat göra riktigt ont. Olivia kontaktar klubbläkaren (vårdcentralen eller annan läkare), för att fråga om råd. Där anser man att knäet bör undersökas noggrannare och skriver en remiss till en specialist. Olivia ringer då till Sportförsäkring Ungdoms Vårdplanering och blir bokad till en idrottsortoped med specialinriktning på knäskador.

Vid undersökningen visar det sig att korsbandet är skadat och behöver opereras. En vecka senare har Olivia fått en tid för operation på ett privatsjukhus i sin hemstad.

Olivias hjälp från Sportförsäkring Ungdom

Genom erbjudande från sin klubb har Olivia tecknat Sportförsäkring Ungdom, som förutom Sjukvård Remiss även innehåller en Olycksfallsförsäkring.

Sjukvård  Vårdplanering ser till att Olivia får en tid för privat operation inom loppet av ett par veckor. De ordnar också bokning av ytterligare läkarkontroller och besök hos sjukgymnast. Försäkringen täcker bl.a. kostnaderna för operation, vård och rehab.

 Olycksfall Tyvärr blev Olivia inte helt återställd efter skadan. Knäet är instabilt och värker en del och hon har svårt att stå på knä. Försäkringen ersätter Olivia med 111 250 kr för nedsatt funktionsförmåga.

Ersättningen baseras på graden av invaliditet (i detta här fallet 5 %) och det försäkringsbelopp Olivia valt- 2 225 000 kr (5 % x 2 225 000 kr = 111 250 kr).

 

 

7. okt, 2015

Teckna vår Sportförsäkring Ungdom 13-35 år !!

Knäleden är den mest skadedrabbade leden inom idrotten. De flesta knäskadorna händer på grund av extrem belastning vid en vrid- eller vändrörelse, men även vid kroppskontakter. Det är vanligast med skador på det inre sidoledbandet och meniskskador. Även bristningar i det främre korsbandet är vanliga och orsakar många missade träningsdagar. De vanligaste överbelastningsskadorna är patellofemoralt smärtsyndrom och kronisk inflammation i knäskålssenan.

Knäleden har en relativt komplicerad uppbyggnad, vilket gör en knäledsskada extra allvarlig. Knäleden består egentligen av tre olika leder, två mellan underbenen (Fibula & Tibia) och lårben, samt leden mellan lårbenet (Femur) och knäskålen (Patella), femuro-patellarleden.

För att knäleden ska kunna fungera på ett önskvärt sätt krävs stabilitet och rörlighet. En normal knäled kan böjas cirka 140 grader och översträckas cirka 5 grader. Stabiliteten i knäleden kommer från dess ledband, som finns både på utsidan (Lateral collateral ligament) och på insidan (Medial collateral ligament) av knäleden och kallas sidoledband eller kollateralligament.

 Inuti knäleden sitter det främre (Anterior cruciate ligament) och det bakre korsbandet (Posterior cruciate ligament, syns ej på bilden) som även de hjälper till med stabiliseringen av knäleden. Menisken är en broskskiva som delas in i två delar, inre och yttre menisken (Medial- & Lateral meniscus). Dess uppgift och funktion är att fungera som stötdämpare i knäleden samt förhindrar att benytorna ligger mot varandra och skaver.

 

2. jul, 2015

Sävehof IK visar vägen - se bara på Partille Cup - World of Handball
Denna vecka spelas Världen största handbolls cup för 46:e året i rad. 
 
Varje år spelar över 1 000 lag med över 21 000 deltagare från 41 nationer.
Totalt genom åren har deltagare från mer 90 länder deltagit...
SNACKA om gränsöverskridande gemenskap. 

Mirakellaget U21-EM guldlaget visar att världen ser lite annorlunda ut idag än för 30 år sedan då svenska landslag nästan uteslutande bestod av Andersson, Johansson, Karlsson samt några Ekar, Björkar, mm.

Svenska Europamästarlaget U21 2015 har en skönare internationell klang än sina föregångare, eller vad sägs om:

Carlgren, Linde, Rinne, Augustinsson, Baffo, Helander, Holmén, Konate, Nilsson-Lindelöf, Milosevic, Gustafson, Hiljemark, Khalili, Larsson, Lewicki, Olsson, Quaison, Tibbling, Zeneli, Guidetti, Hrgota, Ishak, Kiese Thelin Heja Sverige

Idrott förenar!!
Idrott integrerar!!
Tänk om svenska politiker förstod detta ….